MAROKKO – MAD DER SKABER GLÆDE – KØDBOLLER I TOMAT
Jeg har mødt en mand – han er blevet en helt fantastisk ven. Han er fra Kenitra i Marokko – men bor i dag tæt på mig, hvor han har en lille cafe.
Der er meget spansk, men det meste af hans mad marokkansk og det smager fantastisk.
Måden de bruger kanel, koriander, spidskommen og vanilje, i alle deres retter er helt formidable.
For kort tid siden åbnede en af hans venner en slagterbutik, og der handler vi meget af vores kød nu – og får meget inspiration af deres køkken.
Denne gang står den på marokkanske kødboller i tomat.
MAROKKANSKE KØDBOLLER I TOMAT
Det skal du bruge:
500 g. hakket okse
1 hvidløg
1 løg
1 bundt persille
salt og peber
1 bundt koriander
1 tsk. Stødt spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. kanel
2 store dåser blendet tomat.
Sådan gør du:
Farsen: Hak løg, hvidløg persille og halvdelen af koriander fint og rør det med farsen. Tilsæt, spidskommen, kanel, ingefær, salt og peber.
Saucen: Hak hvidløg og koriander. Varm hvidløg i lidt olivenolie, til det dufter – må ikke få farve. Tilsæt de to dåser tomat og halvdelen af korianderen. Når det er varmt former du små boller at farsen og putter i tomatsaucen.
Lad det stå i simre i en halv time.
Du skal ikke røre for meget i det, da bollerne skal blive hårde først.
Lige inden servering drysses det sidste koriander over.
Serveres med brød.